Warsztaty kulinarne – jaką kuchnię wybrać na integrację firmową?

warsztaty kulinarne warszawa

Daleka podróż Warszawa – Azja. Warsztaty kulinarne dla firm.

Organizując warsztaty kulinarne dla firm stajemy przed wyborem – jaką kuchnię wybrać dla naszych pracowników? Ideałem byłoby zaproponowanie czegoś, co dla naszych ludzi okaże się nie tylko nieszablonowe, ale też odrobinę egzotyczne. Takie warsztaty kulinarne mogą stać się odskocznią od codzienności, ale też wyprawą w nieznane, bez konieczności opuszczania Warszawy. Podczas warsztatów kulinarnych w Warszawie możemy was zabrać w podróż do dalekiej Azji. 

Wybierz coś nieznanego

Proponujemy warsztaty kulinarne z kuchni tajskiej. W czasie jesiennych miesięcy zabierzemy was na wycieczkę okraszoną zapachami curry, aromatem imbiru czy magią niesamowitych sosów rybnych i sojowych. Warsztaty kulinarne to doskonała metoda na integrację zespołu, a efekt wspólnego gotowania i przygotowania takich potraw jak makaron jajeczny z mięsem i warzywami czy małże w sosie kokosowym będą nie lada gratką nawet dla tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. 

Poznaj naszą ofertę 

Zachęcamy gorąco do zapoznania się z naszą ofertą warsztatów kulinarnych dla firm. Możecie sami wybrać, tajniki której kuchni chcielibyście zgłębić. Nasi kucharze to doskonali fachowcy, a pod czujnym okiem Chefa będziecie mieli okazję poczuć magię dalekich wypraw. Zapachy i smaki wschodniej Azji będą niepowtarzalną rozrywką dla zmysłów naszych uczestników. 

Mini słowniczek

Tofu – legenda mówi, iż książę Liu An, chcąc przygotować dla swojej matki potrawę sojową w odpowiedniej dla niej formie, wymyślił Tofu. Jak było naprawdę, nie wiemy. Wiemy natomiast, że tofu jest bardzo często spotykanym elementem kuchni azjatyckiej. Jest bogate w białko, roślinne tłuszcze nienasycone oraz wiele witamin. Ten twarożek powstały na bazie soi to składnik, którego nie powinno zabraknąć w kuchni pasjonatów potraw tajskich i chińskich. 

Kardamon – jest byliną, która należy do rodziny imbirowatych. W środowisku naturalnym można spotkać kardamon w Indonezji, Chinach czy na Półwyspie Indyjskim. Nasiona kardamonu używane jako przyprawa nadają potrawom aromatu korzennego. Obok pieprzu czarnego, kardamon bywa uznawany za jedną z kluczowych przypraw, a jego cena ustępuje tylko cenie szafranu. 

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *