Tabbouleh – kuchnia orientalna – kuchnia libańska

LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: OKOŁO 20 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ▲

DO PRZYGOTOWANIA TABBOULEH BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:

  • 35 g suchej kaszy bulgur
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • 2 gałązki szczypiorku
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE TABBOULEH:

  • Ugotuj kaszę bulgur. Odcedź i przełóż do miski.
  • Umytą natkę pietruszki dokładnie posiekaj i dodaj do miski z kaszą.
  • Pomidora pokrój na 4 części i usuń nasiona. Pozostałą część pokrój w kostkę i dołóż do miski.
  • Szczypiorek posiekaj i dodaj wraz z cynamonem, oliwą i sokiem z cytryny do sałatki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *