FoodieCity Warsaw tło
Poznaj nasze

FOODIE NEWS

Strona główna - Foodie News - Warsztaty kulinarne - Jak zorganizować najlepsze firmowe warsztaty?

Jak zorganizować najlepsze firmowe warsztaty?

11 września 2019

Organizacja przeróżnych warsztatów dla firm to coraz popularniejszy sposób na stworzenie dla pracowników przestrzeni do relaksu ale także dla integracji zespołu. Z mnogości propozycji, które można znaleźć na rynku, na pewno wyróżniają się warsztaty gotowania dla firm. Wybór ten oznacza, iż nasz zespół połączy w czasie warsztatów dla firm dwie interesujące kwestie – wspólną pracę mającą na celu osiągnięcie konkretnych rezultatów, oraz oczywiście dobrą zabawę w zaufanym gronie.

Jakie firmowe warsztaty są najlepsze?

Najlepsze warsztaty dla firm to takie, w czasie których uczestnicy nie będą się nudzić. Będą za to mogli wykazać się pomysłowością, kreatywnością i pracą w grupie. Warsztaty gotowania dla firm to swego rodzaju nowość w ofertach organizacji czasu dla pracowników. Dotychczas gotowanie kojarzyło nam się z godzinami spędzonymi nad garnkami w domowej kuchni, my tymczasem proponujemy warsztaty dla firm jako formę pewnej gratyfikacji dla pracowników. Wspólna nauka gotowania w czasie warsztatów firmowych może być swoistym, dodatkowym wynagrodzeniem za ciężką codzienną pracę.

Jak takie warsztaty zorganizować?

Najlepszym sposobem organizacji warsztatów dla firm to powierzenie tego zadania specjalistom. My, w naszym Warszawskim Uniwersytecie Kulinarnym zajmujemy się tym na co dzień, nasi najlepsi kucharze pracują z grupami w czasie warsztatów dla firm i prowadzą za rękę przez meandry gotowania. Pokazujemy tajniki kuchni z całego świta, od Japonii do Meksyku. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą warsztatów dla firm. Na pewno znajdziecie państwo coś, co sprawi, że wasi pracownicy docenią propozycję warsztatów gotowania dla firm.

Mini słowniczek

Cynamon – ta niezwykle popularna przyprawa korzenna występuje w dwóch postaciach. Możemy ją spotkać w formie utartego proszku lub w niewielkich kawałkach ukształtowanych w formę rulonika. Cynamonu używamy do przyprawiania pieczonych jabłek, jest nieodzowną częścią grzanego wina, a proszek cynamonowy to ważny element słodkich potraw opartych na ryżu.

Kurkuma – a mówiąc dokładnie – ekstrakt z kłączy ostryżu  – to bardzo często stosowana przyprawa w kuchni indyjskiej. Na subkontynencie indyjskim jest również uważana za środek przyspieszający gojenie ran oraz środek pomocny przy niestrawnościach żołądka. Bywa też używana w celu nadania potrawom pięknego, złocistego koloru.

skontaktuj się z nami już dziś

    hello@foodiecitywarsaw.pl