Head Chef, Wok master
Diet Master
Dietetyczka, blogerka kulinarna, kucharka telewizyjna i mama na pełen etat.
Cztery osoby w jednym ciele a może tylko jeden człowiek? Wiecie już o kim mowa? Tak, to nie kto inny, jak Aneta Łańcuchowska! Śpieszymy donieść, że już niedługo zagości w naszym Uniwersytecie, gdzie poprowadzi dla Was Warsztaty o wdzięcznej nazwie „Zdrowy obiad”.
Jeśli jeszcze nie znacie Anety, koniecznie zatrzymajcie się na chwilę, aby ją poznać! Na swoim koncie ma już gotowanie na antenie programu „Pytanie na śniadanie” i własny cykl pt. Reakcja łańcuchowa w Dzień Dobry TVN. Dodatkowo Aneta aktywnie prowadzi swój blog kulinarny, a niedawno wydała książkę pt. „Zdrowe wody” (Anetko, serdecznie gratulujemy). A to nie wszystkie z jej sukcesów zawodowych 😉 Przy tym uśmiech nie schodzi z jej twarzy, bo Anecie nic nie sprawia takiej radości jak gotowanie!
Warsztaty prowadzone przez Anetę, będą łączyć smak ze zdrowiem. W końcu tytuł dietetyka klinicznego do czegoś zobowiązuje, prawda? W trakcie jej zajęć dowiecie się jak skomponować posiłek o bajecznym smaku, jednocześnie naładowany witaminami i mikroelementami. Jesteście ciekawi co będziecie gotować? 🙂
Chef
Gotowaniem i miłością do jedzenia zaraził go ojciec, który w latach osiemdziesiątych pracował jako kucharz w Londynie. Paweł już wtedy wiedział, że szkoła gastronomiczna to jedyny właściwy kierunek. Po ukończeniu z wyróżnieniem Technikum Gastronomicznego na Poznańskiej w Warszawie jako dziewiętnastolatek zdecydował się wyjechać do Monachium, gdzie w słynnym hotelu Bayerischer Hof zdobywał pierwsze szlify zawodowe, tam też po raz pierwszy miał okazję zetknąć się ze z najwyższymi standardami w kuchni Restauracji Atelier niedawno uhonorowanej trzecią gwiazdką w przewodniku Michelin. Po dwóch latach przeniósł się do Dublina, gdzie przez rok pracował w butikowym hotelu The Merrion obserwując pracę, jedynej w Irlandii dwugwiazdkowej restauracji-Patrick Guilbaud. Po roku już jako szef zmianowy rozpoczął dwuletnią współpracę z najbardziej ekskluzywną siecią hotelową na świecie The Four Seasons Hotels and Resorts. Po powrocie do Polski Pani Magda Gessler zaproponowała mu stanowisko szefa kuchni w nowo otwartej francusko -polskiej Restauracji Gar w Warszawie. Następnie była funkcja zastępcy szefa kuchni w rezydencji Jego Ekscelencji Ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce Charles’a Crawforda, dzięki któremu dostał pracę szefa zmiany u Legendy Londyńskiej Gastronomii Antona Mossimana OBE w jego Mosimann's Private Dining Club w londyńskiej dzielnicy Belgravia, gdzie miał zaszczyt gotować dla Jego Królewskiej Mości Księcia Karola i Brytyjskiej Rodziny Królewskiej miedzy innymi przygotowując test panele na Przyjęcie Weselne Księcia Williama i Kate Middleton.
W Londynie szkolił się też w legendarnej trzygwiazdkowej Restaurant Gordon Ramsay pod wodzą Claire Smith i Matta Abe oraz odbył staż u niezwykle kreatywnego australijskiego szefa kuchni Bretta Grahama w The Ledbury, jednej z najlepszych restauracji na świecie wg.listy "50 Best Restaurants, nagrodzonej dwiema gwiazdkami Michelin.
Po raz kolejny powrócił do Polski, aby jako szef kuchni otworzyć i prowadzić przez dwa lata restauracje w pierwszym w Polsce klubie biznesowym Sky Club Warsaw.
Kolejne 7 lat spędził gotując dla Jego Ekscelencji Ambasadora Australii w Polsce, Republice Czeskiej i na Litwie, gdzie miał przyjemność przygotowywać swoje potrawy dla wielu światowej klasy polityków i dyplomatów.Fascynacja nowoczesną kuchnią australijską zapoczatkowała,fascynacje do kuchni azjatyckiej oraz szereg podróży kulinarnych po Azji.To tego stopnia, iż w 2016 roku ,dzięki przychylności Pana Ambasadora odbył miesięczny staż w dwugwiazdkowej restauracji Narisawa w Tokio, uznawanej za najbardziej kreatywną restaurację w Japonii oraz uznaną kilkukrotnie najlepszą restauracją w Azji według „Listy San Pellegrino”.
Pod koniec 2018 roku Paweł odbył kolejny miesięczny staż w dwugwiazdkowej restauracji Kadeau w Kopenhadze, gdzie miał niewątpliwą okazje poznać kulisy nowoczesnej kuchni oraz gościnności nordyckiej w najlepszym wydaniu.
W Styczniu 2019 pełniąc funkcję szefa kuchni przygotował kolejne otwarcie restauracji, tym razem z kuchnią europejską w nowoczesnym wydaniu.Restauracja „Srodmiescie Południowe” cieszy się coraz większym uznaniem gości i zdążyła się już na trwałe zapisać na mapie warszawskich restauracji typu „casual”.
Chęć ciągłego rozwoju zawodowego, poszerzania wiedzy i inspiracji najnowszymi trendami światowej gastronomii zmotywowała Pawła do kolejnej podróży kulinarnej do Tokio na miesięczne szkolenie w Restauracji Inua, która to jako jedna z nielicznych w historii zaledwie po roku od otwarcia została wyróżniona dwiema gwiazdkami w przewodniku Michelin. Inua to siostrzana restauracja kopenhaskiej Nomy, a dowodzący nią szef kuchni Thomas Frebel był przez kilkanaście lat prawą ręką samego Rene Redzepiego, wyznaczając w ostatnich latach kulinarne trendy światowej gastronomii prowadząc dział Research and Development w Restauracji Noma.
Master of the Carpathians
Nasza szkoła to nie tylko potrawy.
To przede wszystkim ludzie. Ludzie pełni pasji, którzy inspirują i zarażają swoją miłością do gotowania. Wśród naszych „wykładowców” znajdują się osoby, które do każdego dania dodają tajemniczy składnik – serce:)
Jedną z takich osób jest „Lorek”, czyli Laurentiu Zediu. Jeśli śledzicie kulinarny światek, to pewnie kojarzycie go z MasterChefa, gdzie w 2018 roku zajął zaszczytne 2 miejsce;)
Nasz przyjaciel żyje w myśl zasady „Don't worry, be happy”, możecie więc być pewni, że atmosfera w jego kuchni to totalny luzik 😀 Lorek pochodzi z Rumunii, więc kuchnia bałkańska jest szczególnie bliska jego sercu 🙂 jednak nie bójcie się – nie będzie nudno! Swoje gastronomiczne doświadczenie zdobywał również w Hiszpanii i Anglii, aby w końcu szlifować je w Polsce 🙂 Jesteście ciekawi, co potrafi zgotować? Już niedługo będziecie mieć okazję, aby się przekonać 🙂 Przyznajcie, kto nie może się już doczekać?
Chef
Ukończył z wyróżnieniem warszawskie Technikum
Gastronomiczne. Gotował w restauracjach takich jak: Atelier Amaro*,Nolita Restaurant, Nabo, Sowa i Przyjaciele czy Bez Tytułu.
Na co dzień prowadzi warsztaty kulinarne, stylizuje potrawy do sesji zdjęciowych i cały czas je.
Jest współautorem książki kulinarnej „Run&Cook. Kulinarny poradnik biegacza” oraz najnowszej "Sex&Cook. Miłość od Kuchni".
Regularnie pisze do Magazynu Kuchnia i KUKBUK’a. Gotuje dla haps.pl i gościnnie występuje w „Pytaniu na Śniadanie” na antenie TVP2.
Sushi Master
O byciu Sushi Masterem marzy wielu, ale tylko nielicznym udaje się wejść na najwyższy poziom. Żeby stać się prawdziwym „suszakiem”, trzeba uzbroić się w cierpliwość i niezłomność. Radek Piwowar właśnie tym sposobem stał się mistrzem w swoim fachu. Sushi kręci już od kilkunastu lat.
Pierwszą pracę na kuchni podjął w 2003 roku, tuż po szkole gastronomicznej. W 2006 zetknął się po raz pierwszy z sushi i… tak już zostało. Pasja, ciężka praca i szkolenia pod okiem mistrzów przyniosły efekty. Radek pracował w kilku najpopularniejszych, warszawskich lokalach, m.in. Tomo Sushi, a od 2011 roku podjął wyzwane i stał się szefem baru w Besuto Sushi Bar, gdzie kręci do dzisiaj.
Sushi to wymagająca dyscyplina. Można całe życie kręcić rolki w jednej restauracji, ale Radek zawsze chciał i robił więcej, mierząc coraz wyżej. Zaczął prowadzić warsztaty i szkolenia, wyspecjalizował się w tak zwanym „life cooking”. Samodzielnie opracowuje menu i czuwa nad życiem restauracji.
Dzisiaj dzieli się swoim doświadczeniem z innymi. Szkoli kolejnych kandydatów, którzy chcą w tym wymagającym, ale jednocześnie pięknym zawodzie, osiągnąć jak najwięcej.
Street Duchnicka 3/5
01-796 Warsaw, PL
Entrance through the gate to Institute of Precision
Mechanics. Follow the map 🙂
Street Duchnicka 3/5
01-796 Warsaw, PL
Entrance through the gate to Institute of Precision
Mechanics. Follow the map 🙂
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.